onlinetoborzás.hu

Önéletrajz írót keresünk vagy ügyes szakembert? + egy személyes sztori

Az általam átvizsgált álláshirdetések több mint 80%-ánál egy közös hibát vettem észre, ami garantálja a kampányok sikertelenségét.

Ha már a jelentkezésnél azt kötjük ki feltételnek, hogy küldjön, vagy töltsön fel egy aktuális Önéletrajzot a jelölt, azzal lőjjük a legnagyobb ÖNGÓLT magunknak.
Egy jó szakembernek, nincs kéznél kész Önéletrajza. (Van akinek számítógépe sincs, hiszen mindent a telefonján keresztül intéz.)
Tegyük fel egy ebédszünetben lát egy álláshirdetést a telefonján a facebookot pörgetve.
Szívesen jelentkezne, mert hosszú ideje rosszul érzi már magát az adott helyen, de lám, azt kérik tőle, hogy töltse fel az önéletrajzát a vállalati karrier oldalra.
Mit tesz a mi hőn áhított jelöltünk? Bezárja az oldalt és visszamegy dolgozni.

Az egyik nagyvállalat HR-ese mesélte, hogy egy különösen figyelemreméltó műszaki szaktudással rendelkező jelentkezőt vittünk nekik MŰVEZETŐ POZÍCIÓRA, aki már több körön is sikeresen szerepelt az interjúik alkalmával.
A HR-t meggyőzte, a szakmai vezetőket meggyőzte, nyilvánvaló volt, hogy Ő a befutó.
Hiába kérték azonban többször is, hogy küldjön be egy önéletrajzot, ezt a lépcsőt az illető nem tudta „megugrani”.
49 éves, sok területen megfordult szakember volt, akit mindíg állásból-állásba hívtak önéletrajz nélkül is, sosem készített még ilyet.
Végül maga a HR-es írta meg helyette egy személyes beszélgetés alkalmával, csakhogy ne emiatt bukjok el az Ügyvezető előtt az illető.
Néhány napja került szóba, azt mondták azóta is náluk dolgozik és elégedettek vele.

Egy fizikai dolgozó -bármilyen jó hirdetéssel szólítják is meg, keltik fel benne az érdeklődést egy neki való állás iránt-, garantáltan el fog akadni a folyamatban, ha feltételnek állítják a jelentkezésnél, hogy küldjön önéletrajzot.
Inkább felhívja néhány ismerősét (aki hasoló munkakörben dolgozik) és megkérdezni nincs-e náluk felvétel.
Szinte biztos, hogy lesz, és a potenciális jelentkező, akinek meggyőzésére pénzt és energiát fordított a hirdető, végül másnál helyezkedik el…

Eddig csak beszéltem róla, hogy nem is olyan könnyű megírni egy önéletrajzot, de nemrég saját magam is megtapasztaltam.

Müller Péter Sziámi barátom meghívott fellépni az A38-as hajóra egy zenei projekttel és kérték, előtte küldjek egy önéletrajzot, ami alapján majd bemutat a Nagyérdeműnek.
2 este ültem a gép előtt mire sikerült egy számomra is elfogadható két oldalas dokumentumot összeállítanom, pedig én igazán digitális embernek tartom magam. 🙂
Mit érezhet egy olyan szakember, akinek a számítógép nem a mindennapi munkaeszköze…

Lassan 8 éve abban segítünk Partnereinknek, hogy megtalálják azokat, akikre biztonsággal építhetik termelésüket, szolgáltatásaikat.
Ha Önnek is szüksége van új munkatársakra, jelentkezzen ingyenes online konzultációmra, ahol megmutatom módszerünk lényegét és egyeztethetünk az együttműködési lehetőségekről!
Higgye el, önéletrajzok nélkül is nagyszerűen súlyozhatók és státuszokba állíthatók a jelentkezők, ha kellően felhasználóbarát felületeket és megfelelően összeállított rendszert használunk toborzásukhoz!

👉 INGYENES KONZULTÁCIÓ!