onlinetoborzás.hu

Nemrég beszélgettem az egyik gyár toborzási vezetőjével és elmondta – szégyen szemre, de be kellett vezetnie, hogy a felvételi interjúra jelentkezőket a portán megszondáztatják és csak a nem ittasan megjelenőket küldik fel hozzá.

szondaztatasHogy jutottunk el ide? Hogy lehet az, hogy nem elég, hogy a jelentkezők zöme el sem jön az interjúra, aki meg mégis, azok egy része ittas??

Az ok egyszerű: a munkaerő hiány. A legtöbb cég a toborzás folyamán az olyanokat keresi meg (például állásportálokon keresztül), akik éppen nem dolgoznak. Sőt. Nem egyszer kocsmákban láttam állásokat hirdető plakátokat. Valaki úgy gondolta, ott mindig találhat munkát kereső (?) embereket.

A helyzet a következő: aki a toborzásnál azokra koncentrál, akik éppen nem dolgoznak, az a zsák alján a maradékban kotorászik. Ez van. Akkor legyen alkoholszonda a portán.

Az OnlineToborzás lényege, hogy mindenkit megszólítunk, aki csak alkalmas lehet. Azokat is (és azokat leginkább), akik valahol máshol  éppen dolgoznak, de átjönnének. Legutóbbi statisztikáink szerint például az általunk betanított munkára (operátornak, szalagmunkára, stb) jelentkezők 73%-a jelentkezésükkor valahol munkában volt, de rá lehetett beszélni a munkahely váltásra!

Igazából az Online Toborzással ezért mindenképpen fog találkozni: vagy mi szállítjuk Önnek a konkurens cégektől a jelentkezőket, vagy pedig az Önök dolgozóit visszük a konkurenciának!

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn