onlinetoborzás.hu

JÖNNEK A ROBOTOK – CNC gépkezelőből soha sincs elég… – ONLINETOBORZAS.HU

JÖNNEK A ROBOTOK!

CNC gépkezelőből soha sincs elég…

Tanulságos, hogyan menekült előre a munkaerőhiány problémája miatt az egyik leginnovatívabb Partnerünk. Erről szól a mai hírlevelem.

A FRAISA Hungária Kft. ügyvezetője Varknal György ma arról mesélt nekem, hogy milyen módon automatizálják a folyamataikat és hogyan csökkentik a szakképzett munkaerő igényt a gépek üzemeltetéséhez.

Eszembe is jutott egy vicc arról, hogy
a jövő gyáraiban, már csak két élőlényre lesz szükség:
Egy emberre és egy őrző kutyára.
A kutya vigyáz majd a gépekre, az ember pedig enni ad a kutyának 😀

Természetesen MÉG nem úgy kell elképzelni, hogy jön C-3PO és beáll a 6-os  CNC megmunkálógéphez dolgozni 😀

De ki tudja mit hoz a jövő…..

Mivel a FRAISA svájci anyacéggel rendelkezik, ahol a szakképzett munkaerő létszáma jóval nehezebben bővíthető és magasabb bérérköltséggel is kell számolni, mint nálunk, a keményfém marókat, fúrókat gyártó nemzetközi cég úgy döntött, hogy a gyártási kapacitás növelését igyekszik emberi erőforrás növelése nélkül elérni.

Évekkel ezelőtt szoros együttműködésbe kezdett a CNC megmunkáló gépeiket gyártó céggel, akik a közös fejlesztések segítségével olyan gépeket állítottak elő, amelyek alkalmasak arra, hogy előre programozva  gépkezelő nélkül tudjanak átállni két vagy akár három féle különböző termék legyártására.

.Ezekkel a fejlesztésekkel lehetővé vált, hogy a folyamatos munkarend helyett, normál munkarendre álljanak át, jelentős kapacitáscsökkenés nélkül.

Az elkövetkező 5 évben a teljes géppark lecserélésével így át tudnak majd állni az 5 műszakos munkarendről a normál munkarendre.

Azért választották ezt a lassú átállást, hogy ne kelljen felmondani egyetlen kollégájuknak sem.

A cél nem a létszám csökkentés, hanem a növekvő kapacitásigény lefedése anélkül, hogy növelnék a létszámot.  

Az áttörést a robotok, a megmunkálógép vezérlő szoftverének és a gép adagolórendszerének fejlesztése hozta meg, aminek a segítségével nemcsak egyféle méretű terméket tudnak a gépek egy adott időszakban előállítani.

Így emberi beavatkozás nélkül, akár 48 órát is tud dolgozni egy-egy CNC megmunkálógép.

Ha bármi probléma adódik a folyamatban, a rendszer SMS üzenetet tud küldeni a készenléten lévő kollégának.

A régebbi gépeket más termékcsoportok gyártásához csoportosítják át, ahol az egyedi igények kiszolgálása miatt úgyis több emberi beavatkozás szükséges és kisebb sorozatnagyságok gyártását kell ellátni.

Az új adagolórobotos gépek segítségével javítani tudtak az eredményeken és 97% feletti készáruraktár készletet tudtak elérni, új munkatársak felvétele nélkül.

Az ilyen eredményeknek, azért megvan a piaci ára is. Egy hasonló CNC gép ára 430.000 Euróba, azaz közel 135 millió Ft-ba kerül, ami hozzávetőlegesen 20%-kal drágább, mint egy hagyományos gép.

Önöknél mi az a gyártási folyamat, ahol hasonló eredményeket tudnának elérni egy-egy folyamat robotizációjával?

Mennyi idő alatt hozná vissza a befektetett összeget egy hasonló fejlesztés?
Ezt Önöknek kell kiszámolni!

Ha hasonló fejlesztés várható, érdemes példát venni a FRAISA Hungária Kft hozzáállásáról és a fluktuáció mértékéhez igazítani az átállást!

Ha viszont Önönknél még nem jött el a „gépek hajnala” akkor szükségük lehet egy partnerre, aki folyamatosan tudja Önöknek toborozni az új munkatársakat!

SZÍVESEN SEGÍTÜNK MEGTALÁLNI A MEGFELELŐ KOLLÉGÁKAT!

Többször hirdettünk hónapokig a vezető álláskereső portálokon zéró eredménnyel. Egyetlen kivétel akadt, ez pedig az OnlineToborzás.hu, mely elsősorban a közösségi médiákat célozza hirdetéseivel. Egy építési vállalkozó ismerősömtől hallottam, hogy a cégről, neki megoldotta a munkaerő gondjait. Elmondhatom, hogy nekünk is. Napok alatt jönnek a jó jelentkezők! A cég munkatársainak segítőkészsége, hozzáállása pedig igazán példaértékű. Manapság ők a legjobbak!
Dr. Várnagy Emese

vezérigazgató, IVM Zrt

Az Onlinetoborzás céggel 2 éve kezdtünk dolgozni, folyamatosan keresünk kollegákat segítségükkel is. Együttműködő, rugalmas cég, és a mára kialakult,  hihetetlenül nehéz munkaerőhelyzetben is sikerül mindig egy-két jó kollegát szerezniük!
Gazsi Zoltán

ügyvezető, EISBERG HUNGARY Kft.

Veletek dolgozni egyszerűen remek. Gyorsan és hatékonyan dolgoztok, segítőkészek és közvetlenek vagytok. Nagyon rugalmasak vagytok és becsülendően korrekt az üzleti hozzáállásotok. Amit elvállatok azt teljesítitek ha törik, ha szakad. Megkönnyíti a munkámat az összefoglaló táblázat amit küldtök a jelentkezők adataival, mert így minden egy helyen van, nem kell e-mailekből összeböngésznem, és bele is írhatom hogy éppen hol tartunk a felvételi folyamatban az adott jelölttel. Mindenkinek ajánlom aki gyorsan, hatékonyan, kényelmesen, és garantált eredménnyel szeretne toborozni. 🙂
Gere Márta Georgina

Gere Pékség

Vidéki telephelyünkre kerestünk több pozícióra munkavállalókat. Az Onlinetoborzás bizonyította, hogy valóban profik. Az érintett területről széleskörű tapasztalattal rendelkeztek, és pillanatok alatt elkészítették a kampányokat. Rövid idő alatt sok-sok jelentkező érkezett, még válogatni is tudtunk. Csak ajánlani tudom őket.
Jakab Zsuzsa

HR vezető, Prímaenergia Zrt.

Kik vagyunk?

Nem vagyunk szobatudósok akik elméleteket gyártanak!
Mi a gyakorlatban működő marketing, Hr és szervezetfejlesztési módszereket gyúrtuk össze és
ebből alkottuk meg az Online Toborzás rendszerét.

Az elmúlt 3 évben több mint 250 toborzási kampányt menedzseltük és több mint 30.000.000 Ft-ot költött el a Facebookon eredményes toborzási kampányokra.
Ezeknek a kampányoknak a tapasztalatait tudjuk beépíteni az ÖN toborzási kampányába.

Nagy Gábor

Online Marketing tanácsadó és kivitelező

Nincs elég jelentkező egy meghírdetett állásukra, akkor

EDDIGI MEGRENDELŐINK:

KÉRJEN AJÁNLATOT ÖN IS!

Segítünk új munkatársakat toborozni Önnek!